Social

Putin va fi numit in functia de premier la 8 mai, anunta presedintele Dumei de Stat

Nominalizarea lui Vladimir Putin in functia de premier va fi aprobata inca de la 8 mai, la o zi de la investitura presedintelui ales Dmitri Medvedev , a anuntat, luni, presedintele Dumei de Stat (Camera Inferioara a Parlamentului rus), Boris Grizlov, citat de agentia Ria Novosti, relateaza AFP.

"Asteptam ziua de 7 mai , atunci cand va fi investit noul presedinte (Dmitri Medvedev ), iar la 8 mai va fi confirmata candidatura in functia de premier a liderului partidului Rusia Unita, Vladimir Putin", a declarat Grizlov, intr-o conferinta de presa.

Putin, care nu a mai putut candida la functia de presedinte dupa doua mandate consecutive, potrivit Constitutiei, va deveni premier atunci cand succesorul sau in functie, Dmitri Medvedev, va deveni presedinte.

Acest program nu prea ii lasa timp lui Putin sa respecte procedura traditionala de a veni in Parlament si a se intalni cu liderii factiunilor politice pentru consultari inainte de vot.

Putin a declarat ca vrea sa ramana influent in politica Rusiei si analistii au speculat ca, in calitate de premier, el si nu Medvedev va fi de fapt la putere in Rusia.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea