Social

Putin si NATO, despre castiguri si cooperare

Vladimir Putin, nemultumit de evolutia relatiilor dintre statele NATO si Rusia. In conferinta de presa sustinuta astazi de presedintele rus la Bucuresti, el a declarat ca desi s-au observat progrese in relatiile politice dintre Alianta si Rusia, trebuie sa continue sa atraga atentia asupra faptului ca aceasta cooperare depinde “de atitudinea tarilor mari din vest fata de Rusia si de disponibilitatea lor de a face compromisuri legate de chestiuni sensibile si pentru Rusia“.

Presedintele rus a spus ca instalarea scutului antiracheta va fi privita de catre rusi drept o amenintare directa din partea unui bloc militar puternic si va crea astfel tensiune. El a punctat faptul ca relatiile intre state si sitemele de securitate nu se bazeaza pe promisiuni , acestea nefiind garantii. De asemenea, Putin a vorbit si despre lupta impotriva amenintarilor care nu poate fi facuta decat prin efortul tuturor partenerilor, catalogand dialogul avut astazi la Bucuresti drept unul "foarte deschis, foarte constructiv", desi au existat mai multe pareri diferite.

Pe de alta parte Putin a punctat faptul ca Rusia se simte oarecum nedreptatita de actiunile NATO, raspunzand la asigurarile occidentale astfel: "Eu am auzit astazi ca extinderea NATO nu este indreptata impotriva Rusiei. Noi am eliminat bazele din Vietnam, din Cuba. Si ce am primit? O baza in Romania, una in Cehia, urmeaza Polonia”.

Delegatia Rusiei a sustinut conferinta de presa la Palatul Parlamentului, cu ocazia incheierii lucrarilor comisiei NATO-Rusia. Delegatia condusa de Vladimir Putin, presedintele Rusiei , se pregateste sa paraseasca tara noastra in aceasta dupa amiaza.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea