Social

Putin este de astazi premierul Rusiei

Rusia are de astazi si presedinte, si premier. Totusi, cine este cel mai puternic om din Rusia? Aceasta este intrebarea de pe buzele tuturor dupa ce astazi fostul presedinte Vladimir Putin a devenit oficial noul premier al Rusiei , candidatura sa pentru acest post fiind aprobata de Duma de Stat a Rusiei. 

Toata lumea considera investirea lui Putin in functia de premier doar o formalitate, intrucat formatiunea sa, Rusia Unita, are peste doua treimi dintre parlamentarii rusi. La votul de astazi parlamentarii au votat in proportie de 87,1 la suta in favoarea validarii lui Putin pentru titlul de “al doilea om in stat”, desi analistii politici sustin ca de fapt tot el ramane “primul om in stat”. 

Vladimir Putin a promis in discursul sau din Parlament ca va reduce rata inflatiei in cativa ani si va transforma economia Rusiei intr-una care va depasi in curand economia Marii Britanii. In discursul sau, despre care comentatorii politici au spus ca a fost centrat pe economie, el a subliniat faptul ca una dintre prioritatile majore va fi lupta impotriva inflatiei, pe care spera sa o aduca “sub zece la suta in decurs de cativa ani". 

Ziua de astazi inseamna insa si inceputul mandatului de premier pentru Vladimir Putin, care va avea “controlul” asupra resurselor energetice, care au constituit intotdeauna o arma importanta in politica externa a Rusiei. 

Ieri a avut loc la Moscova investirea noului presedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, care a preluat scaunul de la Kremlin si indatoririle de presedinte de la fostul sef al statului, Vladimir Putin. Medvedev a devenit astfel principala autoritate in materie de politica externa a Rusiei si comandantul suprem al fortelor armate ale Rusiei. Singura intrebare care ramane insa pe buzele tuturor este “cine va conduce de fapt Rusia”? Va exista un “presedinte de paie” si un premier conducator sau un tandem conducator solid si intelept?

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea