Social

Putin dupa Putin

Multa vreme lumea a banuit ca, nedorind sa paraseasca postul de presedinte al Rusiei, Vladimir Putin va prefera sa schimbe Constitutia, astfel incat sa poata candida pentru al treilea mandat consecutiv.

De ce oare lucrurile nu s-au petrecut asa? Mihail Gorbaciov a fost nevoit sa paraseasca presedintia URSS fiindca URSS incetase sa existe. Imperiul sovietic redevenise Imperiul rus. Remarcabil a fost doar faptul ca seful fostului "imperiu al intunericului" accepta sentinta istoriei si nu recurgea la forta spre a o anula .

Boris Eltin a plecat intrucat nimeni nu il mai voia, rusii, de la vladica la opinca, fiind inspaimantati de disolutia ordinii de stat. Vladimir Putin se retrage in momentul in care Rusia isi regaseste alura imperiala si in care popularitatea sa se afla la zenit .

Decizia ii contrariaza pe observatorii obisnuiti sa critice capitalismul autoritarist putinian cu a sa democratie de comanda. Intr-un stat in care traditional este ca liderii sa plece de la putere, asemenea tarilor, cu picioarele inainte, ajuns in varful ierarhiei politice cu promisiunea de a reinstaura ordinea, Vladimir Putin a ales sa se dea la o parte – ori, macar, sa lase impresia ca o face – ca om al ordinii si in numele ei.

 

Continuarea in Jurnalul National

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea