Social

#diferend ucraina rusia #politizare vladimir putin

Putin cere ca diferendul ruso-ucrainean sa nu fie politizat

Premierul rus Vladimir Putin a insistat vineri, la Berlin, pe necesitatea ca diferendul dintre Moscova si Kiev, care a dus la sistarea livrarilor de gaz rusesc catre Europa, sa nu fie politizat.

Premierul rus s-a declarat dispus sa-si ajute partenerii ucrainenii, fara a analiza cine are dreptate si cine greseste, ceea ce pare sa marcheze o schimbare a tonului fata de Kiev, arata AFP.

"Nu trebuie sa politizam situatia, este nevoie sa ne ajutam partenerii ucraineni. Suntem interesati sa furnizam gaz", a declarat premierul. "Cred ca nu ar trebui sa analizam cine are dreptate si cine greseste", a declarat Putin, in cursul unei reuniuni cu reprezentanti ai grupului italian Eni, ai celui francez Gaz de France Suez si al celui german E.ON Ruhrgas. Cu o zi inainte, Putin i-a reprosat Ucrainei ca nu se comporta ca o tara "civilizata".

"Europa trebuie sa trimita un semnal clar, dar nu Rusiei, cerandu-ne ca vindem productia noastra la preturi mici , ci catre Ucraina, pentru a se comporta civilizat", a declarat el intr-un interviu acordat principalului post german de televiziune, ARD, publicat si pe site-ul Guvernului rus. Premierul rus Vladimir Putin se intalneste vineri, la Berlin, cu cancelarul german Angela Merkel, pentru discutii consacrate crizei gazului dintre Moscova si Kiev, care a antrenat sistarea livrarilor catre Europa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea