Social

#vladimir putin #dmitri medvedev #extindere #mandat prezidential

Putin a vrut sa ramana presedinte mai mult timp

Initiatorul amendarii Constitutiei Federatiei Ruse in sensul extinderii mandatului prezidential , de la patru la sase ani, si a mandatului deputatilor din Duma de Stat , de la patru la cinci ani, este premierul Vladimir Putin si nu presedintele Dmitri Medvedev.

Cel putin asa a lasat sa se inteleaga, intr-un interviu aparut joi in ziarul economic Vedomosti, Serghei Mironov, presedintele Consiliului Federatiei, informeaza Agerpres.

"Acum aproape un an si jumatate, Vladimir Putin, pe atunci inca in functia de presedinte, a subliniat necesitatea prelungirii mandatului prezidential", a evocat Mironov declaratii mai vechi ale actualului premier rus . Presedintele Consiliului Federatiei a afirmat, in acelasi interviu, ca se astepta ca, dupa alegerea, in 2008, a lui Dmitri Medvedev in functia suprema in stat, Legea Fundamentala a tarii sa sufere unele modificari in perioada 2008-2009.

In acelasi context, Mironov a invocat opiniile unor deputati potrivit carora mandatul presedintelui rus ar trebui extins de la patru la sapte ani, indicand ca urmeaza sa fie aplicate modificari si cu privire la mandatul senatorilor rusi, de la patru la cinci ani.

Duma de Stat a Rusiei a aprobat miercuri, in a doua lectura, amendamentul la Constitutia tarii ce vizeaza extinderea duratei mandatului prezidential de la patru la sase ani, potrivit agentiilor de presa ruse. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea