Social

#razboi in gaza #franta #marea britanie #germania

Puterile europene se ofera sa impiedice Hamas sa se reinarmeze

Marea Britanie, Franta si Germania s-au oferit sa trimita vase in Orientul Mijlociu pentru a monitoriza si preveni contrabanda cu arme in Fasia Gaza.

Cele trei state europene intentioneaza sa contribuie astfel la incheierea unui armistitiu , a declarat sambata premierul britanic Gordon Brown, citat de Reuters. Cele trei natiuni au trimis o scrisoare comuna guvernelor israelian si egiptean, in care isi anunta disponibilitatea de a oferi asistenta navala , a spus el. Statele sunt dispuse si sa monitorizeze punctele de intrare in Gaza.

"Vom face tot ce vom putea pentru a preveni traficul cu arme care este radacina unora dintre problemele ce au cauzat acest conflict", a declarat Brown jurnalistilor la Downing Street. "Marea Britanie este gata sa furnizeze resurse navale, ca sa putem monitoriza si opri traficul cu arme, sa impiedicam armele sa patrunda in Gaza. Cred ca aceasta va ajuta la solutionarea acestei crize", a mai spus el.

Marea Britanie si alte tari europene sunt pregatite si sa suplimenteze substantial ajutorul umanitar, daca se ajunge la un acord de armistitiu, a mai spus premierul britanic. La randul sau, Guvernul german a anuntat intr-un comunicat ca tarile europene vor coopera strans cu guvernele egiptean si israelian pentru a defini masurile propuse. Surse israeliene afirma ca Ierusalimul va anunta sambata seara incetarea unilaterala a ofensivei din Gaza, in care au murit peste 1.200 de palestinieni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea