Social

Puterea din PSD migreaza spre sud

Noile vedete in PSD sunt acum constantenii lui Radu Mazare si Nicusor Constantinescu. Vasile Dancu , seful PSD Cluj si liderul faimosului „Grup de la Cluj", a fost ieri „decapitat"

Cea mai performanta organizatie a PSD, filiala din Constanta, ridica acum pretentii la Ministerul Turismului , Mediului si al Transporturilor.

Centrul de putere din PSD se muta acum spre sudul tarii, unde filialele conduse de Radu Mazare si Liviu Dragnea sunt considerate performerii alegerilor in PSD. Mai mult, Mircea Geoana are o stima deosebita fata de organizatia din Constanta, care a gazduit sedinta Comitetului Executiv National, pentru ca „au castigat".

Pentru ca a avut un rezultat slab in alegeri, aproximativ 6% in municipiul Cluj-Napoca si 16% in judet, conducerea PSD Cluj, in frunte cu Vasile Dancu a fost dizolvata. Alaturi de PSD Cluj, au mai fost dizolvate conducerile a cinci filiale.

Pentru a stimula competitia interna in partid, Geoana a instituit un sistem de recompense si pedepse pentru liderii din teritoriu. Pe langa diplome si medalii onorifice, ei vor fi declarati eligibili si pentru portofolii guvernamentale.

De altfel, ieri, s-a discutat si despre viitorul Cabinet PSD, despre care Geoana a spus ca „va avea doua-trei ministere in plus". Pe langa fruntasii din alegeri, un loc asigurat il au Cristian Diaconescu, Dan Nica sau Liviu Dragnea.

In septembrie se asteapta Congres

Surse din PSD sustin ca in septembrie in partid se va organiza un congres. Motivul este desemnarea candidatului la presedintie, insa motivul ascuns este inlocuirea lui Mircea Geoana de la sefia partidului si restabilirea raporturilor de putere din PSD. Potrivit surselor citate, in partid se vehiculeaza numele lui Miron Mitrea drept viitorul presedinte al PSD.

Inainte de alegerile locale, unii lideri din PSD comentau ca, daca partidul obtine un scor slab, atunci echipa lui Geoana va fi inlocuita cu trioul Iliescu-Nastase-Mitrea. Liderii ardeleni erau cei care s-ar fi pronuntat atunci impotriva acestei miscari.

Cine este „ Grupul de la Cluj "

Vasile Dancu, Ioan Rus si Vasile Puscas sunt cei mai cunoscuti exponenti ai asa-numitului „Grup de la Cluj". Ei au fost artizanii realegerii lui Geoana in fruntea PSD. Daca Dancu este considerat strategul, lui Rus i s-a atribuit rolul de „eminenta cenusie".

Acesta se pare ca ar fi stat la baza mazilirii lui Nastase din functia de presedinte executiv si a indepartarii lui Mitrea din prima linie si in spatele incercarilor de inlaturare a lui Iliescu si Hrebenciuc.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea