Social

"Putem lua si aurul olimpic"

Antrenorul lotului national feminin, Nicolae Forminte, lauda gimnastele si promite locul 1 si la Beijing.

Patru ani a asteptat Romania pentru a reveni in topul gimnasticii feminine continentale. Sandra Izbasa (18 ani), Steliana Nistor (19 ani), Anamaria Tamarjan (17 ani), Gabriela Dragoi (16 ani) si Cerasela Patrascu (16 ani) au castigat sambata, la Clermont – Ferrand (Franta), medalia de aur pe echipe din cadrul Campionatului European.

Acest prim succes, obtinut dupa "era Belu – Bitang", a fost caracterizat cel mai bine chiar de Izbasa: "Castigarea acestui titlu european a ridicat o mare greutate de pe umerii nostri. Aurul olimpic, din 2004, ne-a obligat sa continuam seria rezultatelor bune, dar noi atunci eram junioare , iar construirea unei noi echipe puternice dureaza. Cele mai multe din echipa olimpica s-au retras, iar noi a trebuit sa construim incet drumul spre succes. Acum am reusit si ne simtim foarte bine".

"Putem castiga medalia de aur si la Olimpiada de la Beijing", a spus Forminte (42 de ani), care a comentat si de ce Sandra nu a evoluat la paralele: "Este mult mai buna acum, dar nu am vrut sa o fortez. Exercitiul e gata, mai trebuie doar perfectionat pentru Olimpiada".
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea