Social

Purcarete si Nakamura Kanzaburo XVIII deschid Festivalul de la Sibiu

Un spectacol jucat intr-un autobuz, o noua montare a lui Sivliu Purcarete, un spectacol de Kabuki si doua concerte sunt evenimentele principale ale primei zile de festival la Sibiu.

„ Astazi nu se fumeaza” este un spectacol a lui Gavril Pinte, recunoscut pentru montarile sale in spatii alternative. Montarea se bazeaza pe versurile lui Iustin Panta si Mircea Ivanescu. Unul din cele mai asteptate spectacole ale acestei editii, Lulu in regia lui Purcarete se joaca in premiera tot joi, in prima zi a manifestarii.

In Piata Mare festivalul debuteaza cu o fanfara din Franta, cu un concert Zdob si Zdub si cu un foc de artificii. Pentru prima oara in Romania, se va juca si un spectacol de Kabuki. “Festivalul de vara: O oglinda a Osakai“ il are in centru pe Nakamura Kanzaburo XVIII, unul dintre cei mai faimosi actori de Kabuki din Japonia. Seria de 4 reprezentatii ale spectacolului care se joaca intr-o hala 1.700 metri patrati si in care sunt inclusi 75 de actori debuteaza si ea joi.

Directorul Festivalului, Constantin Chiriac spune ca evenimentul este al treilea ca amploare si importanta din lume dupa Edinburgh si Avignon. El reuneste peste 1.500 de delegati straini din peste 70 de state ale lumii. In total sunt peste 350 de evenimente.

“Chiar daca el a inceput si este inregistrat ca brand «Festivalul International de Teatru», el, asa cum bine stiti, a devenit un festival al artelor in care teatrul cu spectacolelele de strada, cu spectacolele de teatru dans, cu spectacolele de muzica, de conferinte, expozitii, ateliere isi dau mana pe parcursul celor 11 zile", a declarat pentru Mediafax, Constantin Chiriac.

Editia din acest an, "Energii" aduce in fata publicului zece sectiuni: Spectacole extraordinare, Teatru in cetati si spatii neconventionale, Spectacole de strada, Teatru experimental, Teatru-dans, Spectacole din muzica lumii, Intalnirile scolilor si academiilor de teatru, Spectacole-lectura si teatru radiofonic, Ateliere specializate si o sectiune Off.

Pe perioada celor 11 zile de festival vor fi prezentate cele mai reprezentative productii ale marilor teatre romanesti, productii internationale importante, spectacole de strada, ateliere de teatru, spectacole-lectura si lansari de carte

Au fost puse in vanzare 13.000 de bilete pentru spectacolele care au loc in sali. Punand insa la socoteala si zecile de evenimente care se desfasoara in aer liber si la care intrarea este gratuita organizatorii se asteapta ca editia aceasta sa aiba 60.000 de spectatori.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea