Social

Purcarete, Ofelia si Lulu, la Sibiu

silviu purcarete a inceput repetitiile la spectacolul “Lulu” de Frank Wedekind – o productie a Teatrului National “Radu Stanca”din Sibiu. Rolul titular il va interpreta tanara actrita Ofelia Popii , nominalizata la Premiile UNITER pentru performanta sa artistica din montarea “Faust”, a aceluiasi regizor.

Va fi a cincea creatie marca Silviu Purcarete , in doar sapte ani, pe scena sibia­na, dupa “Pilafuri si parfum de magar”, “Cumnata lui Pantagruel”, “Asteptandu-l pe Godot” si “Faust”. Pentru realizarea scenica a spectacolului “Lulu” vor fi folosite textele “Duhul pamantului” si “Cutia Pandorei”, traduse de Victor Scoradet si adaptate de Pur­carete. Echipa care il insoteste pe apreciatul creator in acest demers artistic este cea verificata in alte me­morabile spectacole: Helmut Stürmer – decorul (schitele prezinta un “amfiteatru de di­sectie”), Lia Man­toc – costumele si Vasile Sirli – muzica.

PREMIERA. Pornind de la acest grup de oameni, ale caror amprente mentin vii in memoria publicului montari de exceptie rea­lizate in tara si in strainatate, “Lulu” incita deja la curiozitate din partea celor ce urmaresc “fenome­nul Purcarete”. Distributia in­clude, alaturi de Ofelia Popii, alte nume de actori ai Teatrului “Radu Stanca” – Mariana Presecan, Diana Fufezan, Codruta Vasiu, Constantin Chiriac, Dan Glasu, Doru Presecan, Cristian Stancu, Pali Vecsei, Adrian Matioc, Gelu Potzolli, Catalin Patru, Mihai Coman s.a. Premiera cu “Lulu” va avea loc pana la 20 mai, spectacolul urmand sa fie jucat in Festivalul Inter­na­tional de Teatru de la Sibiu, care se va desfasura la sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie.

PROIECTE. De curand, Silviu Purcarete a regizat la Teatrul Na­tional “Marin Sorescu” din Craiova spectacolul “Masura pentru ma­sura” de Shakespeare, programat in Festivalul International Shakes­peare de la inceputul lunii mai – bie­nala organizata in Banie si extinsa, incepand cu editia precedenta, la Bucuresti. Despre pro­iectele pe care le are prolificul regizor in a doua jumatate a anului 2008 este greu de spus ceva.

Nu sunt anuntate pana nu au o configuratie. Poate va lucra la Londra sau, de ce nu, la Tar­goviste, unde tanara trupa a Teatrului “Tony Bulandra” l-ar urma, precum altele, in aventurile misterioase ce tin de teatru – arta care ar fi in criza de vreo doua mii de ani, dar nu a disparut niciodata, tocmai datorita misterului si frumusetii prin care provoaca si bucura.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea