Social

Puerta se ascunde dupa fusta nevestii

Suspendat opt ani pentru dopaj, principalul favorit de la Open Romania se apara spunind ca a luat accidental un medicament al sotiei.

Depistat pozitiv de doua ori in doi ani, Mariano Puerta a primit cea mai drastica sanctiune din istoria tenisului, cei opt ani de suspendare reprezentind inca de pe acum incheierea carierei finalistului de la Roland Garros , care in 2013 ar avea 35 de ani. Desi sportivul are trei saptamini pentru a face apel, el ar trebui sa fie multumit cu pedeapsa primita, codul Federatiei Internationale de Tenis (ITF) stipulind clar ca la prima astfel de abatere se dic-teaza doi ani de suspendare, iar a doua infractiune se pedepseste cu suspendarea pe viata. Pe de alta parte, Puerta se apara, sustinind ca a luat din greseala un medicament pe care il folosea sotia sa, aceasta timida incercare de disculpare bazind-o pe faptul ca substanta gasita in corpul sau, etilefrina, se gaseste intr-un produs destinat hipotensivilor. In anali-zarea cazului, ITF s-a facut ca il crede si nu l-a suspendat pe viata pe principalul favorit de la Open Romania 2005, care a continuat peroratiile aiuristice: Numele meu si onoarea mea de sportiv sint intacte, deoarece s-a considerat ca sint strain de orice intentie de frauda. De remarcat ca Puerta este unul dintre cei sase argentinieni gasiti dopati in ultimii ani, lista trisorilor cuprinzind nume reprezentative, precum Guillermo Coria, Juan Ignacio Chela sau Guillermo Canas.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea