Social

#codul muncii #emil boc #psd #curtea constitutionala #motiune de cenzura

PSD va ataca Codul Muncii la Curtea Constitutionala, daca pica motiunea de cenzura

PSD a anuntat ca in cazul in care motiunea de cenzura initiata de opozitie care vizeaza noul Cod al Muncii va fi respinsa, social-democratii vor ataca acest proiect la Curtea Constitutionala a Romaniei , anunta realitatea.net.

"Daca va pica aceasta motiune de cenzura vom sesiza Curtea Constitutionala pe mai multe articole din Codul Muncii pe care le consideram neconstitutionale", a declarat Lia Olguta Vasilescu , senator PSD.

Olguta Vasilescu a a precizat protocoalele USL cu sindicatele vor fi semnate inclusiv la nivel local.

De asemenea, deputatul PSD Ioan Cindrea a declarat ca parlamentarii social-democrati nu vor depune amendamente la varianta Guvernului privind Codul Muncii. El a explicat ca atata parlamentarii PSD, cat si cei ai  PNL au depus deja in Parlament un proiect legislativ pe acest subiect convenit cu sindicatele si majoritatea organizatiilor patronale.

"Nu vom depune amendamente la varianta Guvernului, fiindca suntem impotriva ei in totalitate, aduce grave prejudicii si salariatilor si patronilor din Romania (...) In cazul in care motiunea nu va avea succesul pe care ni-l dorim si parlamentarii din arcul guvernamental si independentii nu vor da votul pentru caderea Guvernului si pentru a opri aplicarea Codului Muncii, am inceput analiza pe neconstitutionalitatea proiectului de lege al Guvernului Boc pe care isi asuma raspunderea. Cel putin doua elemente de neconstitutionalitate la ora aceasta exista, sunt reale si consideram ca la CCR se va respinge proiectul de modificare a Codului Muncii, e vorba de limitarea dreptului constitutional la negociere colectiva (...) si prevederea ca la institutiile finantate din bani publici nu se negociaza drepturile prin contract colectiv de munca , si de aici, indirect, dreptul la greva", a spus Cindrea.

Guvernul a adoptat Codul Muncii, pe data de 28 februarie, in cadrul unei sedinte speciale.

Cabinetul Boc urmeaza sa se prezinte pe 8 martie, in fata Parlamentului, pentru a-si angaja raspunderea pe proiectul de modificare a Codului Muncii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea