Social

#disputa comisia juridica #psd #pd-l #adrian nastase

PSD si PD-L se cearta din cauza lui Nastase

Deputatii juristi vor incepe miercuri dezbaterea privind dosarele lui Adrian Nastase in vederea intocmirii unui raport pentru plen, potrivit presedintelui Comisiei, Daniel Buda . Social-democratul Florin Iordache sustine ca se va analiza doar scrisoarea procurorului general trimisa Camerei, potrivit NewsIn.

Democrat-liberalul Daniel Buda a declarat, in cadrul discutiilor privind solicitarea de incepere a urmaririi penale a deputatului PSD Adrian Nastase, ca PD-L nu se va opune si nu va interfera in actul de justitieBiroul Permanent al Camerei a cerut in mod clar din partea Comisiei un raport catre plen in privinta solicitarii de incepere a urmaririi penale a lui Nastase si a propus ca deputatii juristi sa aiba la dispozitie o saptamana pentru studierea materialelor, astfel incat discutiile sa aiba loc in cunostinta de cauza. si a acuzat o repozitionare politica a PSD, PNL si UDMR pe acest subiect. Buda a precizat ca

"In adresa din partea Biroului Permanent ni se dau si volumele trimise de Parchet in vederea intocmirii unui raport. Lucrurile sunt foarte clare din acest punct de vedere. Vom da un raport. La secretariatul Comisiei se afla toate anexele la dosar, ele pot fi studiate fara probleme", a spus Buda. Pe de alta parte, pesedistul Florin Iordache a sustinut ca Biroul Permanent a cerut forului juridic sa intocmeasca un raspuns in privinta scrisorii Procurorului General si a propus inceperea discutiilor in acest sens, dar si stabilirea procedurilor de lucru intr-o sedinta programata miercuri, la ora 10. Deputatul PSD a mai propus ca sedintele Comisiei juridice sa se desfasoare in lipsa presei.

"Niciodata nu am facut un secret din ce discutam la Comisia juridica , dati-mi voie sa cred ca nici de acum incolo nu vom secretiza ce se intampla aici", a replicat presedintele forului, Daniel Buda. Liberalul Tudor Chiuariu a declarat ca dosarele lui Adrian Nastase sunt o problema a Coalitiei PSD - PD-L si ca PNL nu are momentan nicio pozitie in privinta solicitarii de incepere a urmaririi penale.

" Am vazut ca exista disensiuni intre cele doua partide in privinta modalitatii de discutare si a momentului de discutare a acestor dosare, noi nu avem deocamdata nici o pozitie, asteptam pozitia majoritatii PSD-PDL", a spus deputatul PNL. La final, Comisia juridica a decis cu 10 voturi favorabil, sase impotriva si cinci abtineri, inceperea discutiilor miercuri, la ora 10 si a respins propunerea de a se acorda o saptamana pentru studierea dosarelor.

Biroul Permanent a trimis, la inceputul saptamanii trecute, la Comisia juridica atat scrisoarea procurorului general, Laura Codruta Kovesi , cat si anexele, copii din dosarelele care-l vizeaza pe Adrian Nastase, a declarat pentru NewsIn presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

"Documentele care ne vin de la institutii sunt directionate catre comisiile abilitate sa construiasca rapoarte pe tema, aceste documente nu pot fi fractionate, sa mearga o parte sau alta parte. Comisia este cea care dispune, in cunostinta de cauza si pe baza documentelor, Raportul pe care-l construieste", a explicat Anastase.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea