Social

#majorare pensie amanata #punct pensionare guvern #criza financiara #masuri anticriza buget

PSD si PD-L amana majorarea pensiilor pana in septembrie

Reprezentantii PSD si cei ai PD-L au analizat luni o propunere a Ministerului Finantelor de amanare a majorarii punctului de euro .

"Pensiile vor creste sigur in acest an, insa este posibil ca punctul de pensie sa ajunga la 45% abia in luna septembrie, intrucat majorarea acestora cu 9% din luna martie ar necesita in 2009 un transfer de la bugetul de stat la bugetul de pensii de aproape 3,2 miliarde euro, pentru a acoperi deficitul. Daca s-ar decide amanarea cresterii pensiilor cu inca sapte luni, s-ar putea face economii de aproape 1,2 miliarde euro", au declarat, pentru NewsIn, reprezentanti ai PSD.

Astfel, daca majorarea se amana pentru septembrie, deficitul bugetului public de pensii ar urma sa fie in acest an de doar 8 miliarde lei, potrivit calculelor finantelor. Suma ar urma sa fie acoperita de la bugetul de stat.

In prezent, punctul de pensie este 697,5 lei si reprezinta 41% din salariul mediu brut de 1.693 lei, luat in calcul de actualul guvern pentru fundamentarea bugetului. Majorarea puctului de pensie la 45% din salariul mediu pe economie ar insemna o crestere a pensiilor cu circa 9%, potrivit reprezentantilor Ministerului Muncii. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea