Social

#psd #basescu #mircea geoana #pc #pdl #crin-antonescu

PSD si Basescu conduc in sondaje

PSD, lider in preferintele electoratului in acest moment. Conform unui sondaj CURS, dat publicitatii ieri, daca maine ar s-ar desfasura alegerile europarlamentare, alianta dintre social-democrati si conservatori ar fi urmata in preferintele electoratului de PDL si PNL, iar independenta Elena Basescu ar reusi sa devina europarlamentar.

Un alt aspect aratat de studiu este acela ca odata cu intrarea lui Gigi Becali pe listele PRM pentru europarlamentare, partidul lui Corneliu Vadim Tudor a crescut in preferintele alegatorilor, avand sanse reale sa sara de pragul electoral, cu o valoare de  7%. Acelasi numar de voturi l-ar inregistra si UDMR, care se afla insa cu mult in urma PNL-ului, care inregistreaza 19 procente dintre voturi, plasandu-se pe locul 3.

Pe primele doua locuri in topul alcatuit de alegatori se afla Alianta PSD+PC, care conduce cu 30% din optiunile de vot si PDL cu 26%. Si independenta Elena Basescu ar reusi sa prinda un mandat in Parlamentul European, sondajul aratand faptul ca ea ar obtine la alegeri 4% din voturi.  

In ce-i priveste pe prezidentiabili, studiul a aratat faptul ca presedintele Traian Basescu ar obtine la alegeri 32 de procente din totalul voturilor, in scadere fata de sondajele trecute. El ar fi urmat in clasament de Mircea Geoana, care ar obtine 23% din voturi si de Crin Antonescu, cu 3 procente mai putin decat presedintele social-democrat. O surpriza pe lista posibililor candidati la alegerile prezidentiale din acest sondaj este aceea ca Gigi Becali ar obtine 10% dintre voturile romanilor, in timp ce Radu Duda ar ajunge la aproximativ 3 procente din numarul total de voturi.

Sondajul CURS, comandat de Politico.ro, a fost efectuat pe un esantion de 1.067 de persoane, reprezentativ la nivel national, si are o marja de eroare de 3%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea