Social

#acd #constitutie #modificare #psd #victor ponta

PSD si ACD vor depune un proiect comun privind modificarea Constitutiei

Victor Ponta, presedintele PSD, a anuntat luni, ca partidul sau si Alianta de Centru-Dreapta PNL -PC lucreaza la un proiect comun al opozitiei privind modificarea Constitutiei , care urmeaza sa fie depus pana la 1 februarie.

"Am dat un mandat foarte clar grupului nostru de lucru coordonat de domnul vicepresedinte Ioan Chelaru de a discuta chiar astazi (n.r.-luni) sau in zilele urmatoare cu grupul de lucru al acd coordonat de domnul Teodor Melescanu, in asa fel incat impreuna, pana la inceputul sesiunii parlamentare din 1 februarie, sa depunem un proiect al opozitiei vizavi de schimbarea Constitutiei. In acest moment, exista un  proiect al lui Traian Basescu-PDL si va exista un proiect al PSD-PNL. Si acolo balanta va fi inclinata de catre cei de la UDMR", a declarat Ponta, citat de Agerpres.

Totodata, seful social-democratilor tinut sa precizeze ca se lucreaza si la un proiect de modificare a a legislatiei electorale, atat in ceea ce priveste alegerile locale, cat si cele prezidentiale si parlamentare.

"Cred ca stiti foarte bine ca, in structura actuala a Parlamentului, pozitia noastra este importanta, dar nu decisiva. (...) Preocuparea noastra principala (...) este cum sa facem ca la alegerile urmatoare locale, parlamentare, prezidentiale, PDL si Traian Basescu si cei ai lor sa nu mai cumpere voturi si sa nu mai fraudeze voturile. Daca reusim sa oprim frauda si cumpararea de voturi practicata de PDL in orice fel de sistem cu un tur, cu doua, cu trei, majoritar, de lista, uninominal, sunt convins ca vom castiga alegerile", a declarat Victor  Ponta.

"Vom decide in perioada urmatoare, o sa vorbim cu toti colegii nostri, o sa vedem care este solutia cea mai buna si, mai ales, o sa vedem ce isi doresc oamenii, cum isi doresc ei sa voteze, intr-un singur tur de scrutin sau in doua", a adaugat liderul PSD.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea