Social

PSD, primul in topul donatiilor electorale

In buzunarele partidului lui Mircea Geoana au intrat, de la inceputul campaniei electorale, cei mai multi bani sub forma de donatii de la firme si persoane private. Conform unui raport al Autoritatii Electorale Permanente, intocmit la 14 mai, PSD a primit donatii in valoare de aproape 28 de miliarde de lei vechi.

Desi liberalii si pesedistii se inghesuie sa acuze PD-L ca isi face o campanie exorbitanta, declaratiile partidelor catre Autoritatea Electorala Permanenta arata ca PSD vehiculeaza in aceasta campanie electorala cele mai mari sume de bani. In topul intocmit de Autoritatea Electorala Permanenta la capitolul donatii politice, PSD se plaseaza detasat pe locul intii, figurind cu 2.790.164 de lei noi, adica 27,9 miliarde de lei vechi, urmat la distanta considerabila de PD-L si de PNL.

Daca partidul lui Mircea Geoana mai are putin si bate milionul de euro la donatii, conform raportului Autoritatii, PD-L si PNL n-au gasit sponsori atit de darnici. Astfel, PD-L figureaza cu 1.571.500 lei noi, adica 15,7 miliarde de lei vechi, iar PNL a raportat 1.407.279 lei vechi, reprezentind putin peste 14 miliarde de lei vechi. Datele au ajuns la Autoritatea Electorala Permanenta prin rapoartele pe care mandatarii financiari ai partidelor au obligatia sa le prezinte de la inceputul campaniei electorale. Nici unul dintre partide nu a transmis si lista donatorilor, obligatia legala fiind ca aceasta sa fie prezentata AEP la finalul campaniei electorale.

"Am inceput deja sa stringem date despre banii primiti si cheltuiti de partide in aceasta campanie electorala, fiind facuta o prima centralizare pentru primele doua saptamini‘‘, ne-a declarat presedintele AEP, Octavian Opris.

Continuarea in Jurnalul National 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea