Social

PSD ii construieste lui Oprescu o autostrada suspendata catre Cotroceni

PSD il vrea pe Sorin Oprescu. Intai la primarie si apoi la Cotroceni. Cu o saptamana inainte de alegeri, Adrian Nastase a anuntat ca Doctorul este in cantonament pentru meciul cu Basescu de la anul. Adrian Nastase il vede pe Sorin Oprescu drept un foarte bun candidat la prezidentiale, in 2009, din pozitia de primar al Capitalei.

Intrebat ieri, in cadrul unei emisiuni la Rea-litatea TV daca fostul candidat al PSD la Primaria Capitalei, Cristian Diaconescu, ar fi un potential candidat la alegerile prezidentiale, Adrian Nastase a raspuns: „Da, la fel ca si mine, la fel ca si multi altii din partid. Ramane sa discutam. La fel de bun ar fi si Sorin Oprescu, dupa ce castiga Capitala“.

Contactat de Cotidianul, presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca, in interiorul partidului, subiectul candidaturii la alegerile prezidentiale nu a fost inca abordat, insa nu a respins posibilitatea ca Sorin Oprescu sa reprezinte partidul in batalia impotriva lui Traian Basescu in 2009.„E complet prematur sa discutam acum despre asta, noi mai avem cateva luni la dispozitie sa luam o decizie. Daca Sorin Oprescu va fi candidatul nostru depinde foarte mult de rezultatul alegerilor de duminica“, a explicat Mircea Geoana.

Acesta a tinut sa precizeze ca, „in mod cert, vor exista o dezbatere si un congres pentru desemnarea candidatului PSD la alegerile prezidentiale“ si ca el ar prefera ca acesta sa fie „din interiorul partidului“. „Aceia dintre noi care au demonstrat ca pot participa cu succes intr-o competitie electorala sunt potentiali candidati“, a mai spus Mircea Geoana.

Presedintele PSD a tinut sa-si exprime si o optiune personala in ceea ce priveste identitatea viitorului candidat pentru Palatul Cotroceni: „Adrian Nastase isi doreste foarte mult aceasta candidatura, cred ca el ar fi foarte bun pentru aceasta pozitie“.

Nu este pentru prima data cand liderii PSD avanseaza numele lui Sorin Oprescu drept viitor contracandidat al lui Traian Basescu la alegerile din 2009. Inainte ca Oprescu sa isi depuna candidatura la primarie, seful de campanie al PSD, Miron Mitrea, declara, la Mures, ca insusi doctorul i-ar fi marturisit dorinta de a candida la presedintie.

„Ultima oara cand am vorbit cu el, inainte de a-si depune candidatura, asta am inteles, ca isi doreste sa candideze la Presedintia Romaniei si ca asta este motivul pentru care vrea neaparat sa candideze la Primaria Capitalei, chiar daca il vrem sau nu noi pe liste“, a spus Mitrea la vremea respectiva. Si vicepresedintele PSD Victor Ponta a afirmat in timpul campaniei electorale ca „e foarte posibil“ ca Oprescu sa fie candidatul PSD la Presedintia Romaniei.

Sorin Oprescu nu vrea sa comenteze subiectul, de cate ori este intrebat in legatura cu alegerile prezidentiale raspunzand ca in prezent el candideaza la Primaria Capitalei. Inainte de inceperea campaniei electorale, cand PSD cauta un candidat la Primaria Bucurestiului si Oprescu a anuntat ca va

participa ca independent, a fost vehiculata teoria conform careia sustinatorii sai, in frunte cu Ion Iliescu, ar miza pe victoria sa la Bucuresti pentru a-l arunca ulterior in razboi impotriva lui Traian Basescu, la prezidentialele din 2009, fiind considerat singurul capabil sa ii creeze probleme sefului statului intr-o competitie directa.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea