Social

PSD coopteaza sindicalisti in conducere

Pesedistii s-au angajat sa le ofere sindicalistilor, in schimbul sprijinului electoral, functii in partid, iar in cazul cistigarii puterii, si in administratie.

Functii contra voturi - asta pare sa fi fost filozofia acordului politic incheiat joi intre PSD si CNSLR Fratia. Conform documentului, sindicalistii ar urma sa primeasca mai multe posturi in conducerea partidului la nivel central si local, locuri eligibile pe listele social democratilor la alegerile locale, dar si in cursele pentru Parlamentul Romaniei si pentru legislativul european. In acelasi timp, presedintele CNSLR Fratia va participa la intrunirile BPN si ale Consiliului National al PSD, in timp ce un reprezentant al PSD ar urma la rindul sau sa fie prezent la intrunirile Comitetului Director si Consiliului National ale sindicatului.

Documentul contine si un capitol intitulat „colaborarea la guvernare“, care prevede ca ministrul Muncii, intr-o eventuala guvernare PSD, va fi nominalizat dupa consultarea CNSLR Fratia, in timp ce numirea „unor“ secretari de stat se va face la propunerea CNSLR Fratia.

Acordul vizeaza si ca numirile in functiile de conducere ale serviciilor descentralizate, cu impact social, sa se faca dupa consultarea si cu acordul, dupa caz, al CNSLR Fratia.

In acord, la capitolul privind colaborarea la guvernare, se stipuleaza ca, in eventualitatea unei guvernari PSD, se vor atribui un sediu functional pentru desfasurarea activitatii CNSLR Fratia, precum si sedii pentru federatiile componente ale Confederatiei. In schimbul acestor beneficii, sindicalistii ar urma sa sprijine campaniile electorale ale partidului.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea