Social

PSD ataca in forta Codul Fiscal

Modificarile recente aduse Codului Fiscal pericliteaza tinta de inflatie stabilita pentru 2005 la 7%, a afirmat, ieri, presedintele Comisiei Buget, Finante, Banci din Camera Deputatilor, Mihai Tanasescu , vicepresedinte al Partidului Social-Democrat (PSD). Mihai Tanasescu a acuzat si faptul ca modificarile au fost aprobate cu numai o saptamana inainte de aplicarea lor, fapt care, potrivit acestuia, demon-streaza ca in Romania nu mai exista nici predictibilitate si nici stabilitate fiscala. "Oamenii de afaceri sunt bulversati de incertitudine, avand in vedere ca normele de aplicare a Codului Fiscal nu sunt aprobate", a subliniat Tanasescu. Mai mult, el a precizat ca este posibil ca aceste modificari sa nu fie ultimele adoptate in cursul acestui an. Potrivit lui Tanasescu, in cazul in care Guvernul constata ca masurile anuntate acum nu vor avea efectele scontate asupra bugetului, este posibil ca in toamna Codul Fiscal sa fie din nou revizuit.
Una dintre masurile criticate dur de fostul finantist-sef este cea referitoare la introducerea accizelor la electricitate. Potrivit acestuia, sunt chiar state membre UE care nu au introdus o astfel de taxa. In acest sens, Tanasescu a explicat ca Directiva UE 2003/1996 precizeaza ca statele membre au dreptul sa faca scutiri sau reduceri fata de nivelul minim de taxare a energiei electrice. In plus, el a subliniat si faptul ca in 2002, moment in care s-a negociat nivelul accizelor la benzina si motorina, Romania a obtinut un Termen de gratie de cinci ani pana la care sa-si alinieze taxele cu cele din UE. Acum, insa, prin modificarile aduse Codului Fiscal, Tanasescu arata ca Romania va fi printre putinele state care au accize la acelasi nivel cu tarile din Uniunea Europeana. Vicele PSD a mentionat ca Delegatia Permanenta a PSD a discutat asupra eventualitatii initierii, in Camera Deputatilor, a unei moti-uni simple fata de modificarile la Codul Fiscal , dar nu s-a adoptat, inca, nici o decizie in acest sens.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea