Social

PSD, aripa Brutus

Reuniunea PSD de la Poiana Brasov a ramas in memoria pesedistilor drept momentul in care cei mai multi dintre adeptii lui Adrian Nastase au sarit in barca lui Geoana.

Tanasescu a trecut cu arme si bagaje la noi. Si Dan Nica, desi sint convins ca in sufletul sau are regrete. Alin Teodorescu e cu cine-i la putere. La fel si Adrian Severin . Dar ei nu conteaza. Iar Stan de la Dimbovita a incercat ceva in prima seara, dar cind s-a vazut izolat s-a inchinat, ne-a caracterizat unul dintre vicepresedintii PSD principalii cinci tradatori. De fiecare data cind lua cuvintul, Tanasescu se raporta la Geoana. Nu-l numea Mircea, ci domnul presedinte: asa cum spune domnul presedinte... sau trebuie sa facem cum a zis domnul presedinte, ne-a relatat si un alt lider important al PSD. Toti acestia ii datoreaza lui Adrian Nastase accesul si promovarea in partid. El i-a facut ministri.

Grupul Contadora s-a dizolvat

Inca de la prima sedinta de noapte tinuta la Brasov, Geoana i-a invitat la tradare pe oamenii lui Nastase. Stiu ca sint aici oameni din toate aripile. Unii care i-au fost loiali lui Iliescu, altii lui Adrian Nastase. Sinteti toti bine primiti aici. Dan Mircea Popescu, care a lucrat multa vreme cu domnul Iliescu, va poate spune ca se poate colabora cu mine, s-a adresat Geoana celor dornici sa-i devina vasali. Imediat i-a sarit in ajutor si Miron Mitrea: Vad aici si o parte a grupului Contadora. Stim ca va intilneati si puneati tara la cale, a spus Mitrea, privindu-i pe cei patru sefi de filiale, membri ai grupului: Gabriel Oprea (Ilfov), Ion Mocioalca (Caras Severin), Constantin Contac (Botosani) si Nicoale Badalau (Giurgiu), prezenti la discutii. Bancurile pe seama contadoristilor s-au tinut lant. Liviu Dragnea, seful filialei Teleorman, a spus ca se desfiinteaza grupul Contadora si se instituie grupul de la Babaita. Ader si eu la Babaita, a spus Mitrea rizind. Babaita este un sat din Teleorman. In toiul glumelor, Gabriel Oprea a fost primul care a dat semnalul desfiintarii grupului Contadora. Nu, e o prostie. Ne-am intilnit o singura data la un sprit si ne-a vazut cineva si a zis ca am facut un grup. Pe nedrept am fost considerat omul lui Adrian Nastase. Noi sintem oameni seriosi, sintem presedinti de organizatii. Toata lumea e cu presedintele, a spus seful pesedistilor ilfoveni. La fel si moldoveanul Contac: Nu mai exista nici un grup. Noi sintem cu partidul, sintem cu presedintele.

Diferenta dintre iuda si Petru

Tradatorii au fost luati peste picior la sedintele de la Brasov chiar de unii dintre liderii PSD. Unii dintre ei au invocat modelele biblice. Asta-i cina cea de taina, domnule presedinte, a strigat o voce din sala. Un alt lider PSD a continuat ideea: Trebuie sa fiti atent la Iuda, pentru ca cine a tradat o data, tradeaza si a doua oara, i-a spus Doru Ioan Taracila lui Geoana, spre amuzamentul celor prezenti in sala. Acesta a fost completat de vicepresedintele Ilie Sirbu, expert in teologia crestina. In unele cazuri e vorba de tradarea lui Iuda, care a facut-o pe arginti. In alte cazuri e vorba despre lepadarea Apostolului Petru, care a facut-o de frica, a spus si Sirbu in gluma, cu referire la cei care, desi l-au tradat pe Nastase, nu s-au lepadat de el.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea