Social

PSD a dat in judecata Guvernul

Departamentul de educatie al PSD a dat in judecata Guvernul, prin Ministerul Economiei si Ministerul Educatiei.

Anuntul a fost facut de sefa departamentului, Ana . Cererea a fost deja inregistrata la Curtea de Apel Bucuresti, avand ca termen data de 26 iunie, a precizat ea. PSD cere instantei sa anuleze o ordonanta de urgenta prin care “s-a furat de la bugetul MEC” suma de 200 milioane de lei.

“Initial, s-au alocat in bugetul MEC 9.689 milioane de lei. Ulterior, prin OUG 25/2008, acest buget s-a redus cu 200 milioane de lei, actiune prin care Guvernul aduce o grava incalcare a dreptului la invatatura , a propriilor obiective enuntate la capitolul 5 din programul de guvernare si a articolului 170 din care prevede alocarea a 6-7% din PIB acestui sector”, a declarat Birchall .

Tot miercuri, PSD a depus la Curtea Constitutionala o sesizare in acelasi caz, privind exceptia de neconstitutionalitate . “Guvernul si-a format un obicei ca una sa spuna pe hartie si apoi sa faca altceva si are un obicei de a incalca legile.

Solicitam Guvernului sa explice care sunt argumentele care au stat la baza acestei masuri si sa explice dascalilor, parintilor, elevilor cum la nici trei luni de la alocarea bugetului catre MEC s-a comis aceasta reducere bugetara care este o hotie. Cerem ministrului 'Adormitei' sa explice opiniei publice ce inseamna ca masura nu va afecta prea tare institutiile de invatamant”, a spus Ana Birchall .


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Politica Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea