Social

#calamitate #apa #prut #inundatii

Prutul creste cu zeci de centimetri

Hidrologii au emis un nou cod galben si un cod portocaliu pe raul Prut pana miercuri, 13 august. Vaslui, Iasi si Galati sunt judetele vizate.

Institutul National de Hidrologie a emis o noua avertizare de cod galben si un cod portocaliu pe raul Prut, ceea ce inseamna ca nivelul apei va creste semnificativ. Cel mai mare pericol de inundatii va fi in judetul Vaslui, in localitatile Dranceni si Falciu, unde apa va creste cu 50-70 de centimetri pe zi. In dreptul localitatii Prisacani, din judetul Iasi, si in dreptul localitatii Oancea, din judetul Galati, apa va creste cu 20 de centimetri.

Ieri, pe raul Prut s-a depasit cota de inundatie , in comuna Cavadinesti din judetul Galati, unde s-a spart un dig care a inundat o ferma piscicola si peste 150 de hectare de pasune si gradini , iar la Oancea au fost inundate in jur de 280 de hectare de pasune.
Din cauza ca, la Oancea, apele crescute ale Prutului ameninta sa inunde Drumul National 26, ruta care face legatura intre Galati si Barlad , autoritatile locale au inceput lucrarile de suprainaltare a digului existent, ridicat pe o lungime de 800 de metri cu saci cu nisip. Deocamdata, apa a ajuns la baza digului de pe DN26.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea