Social

# proteste piata universitatii 2012 #protest

Protestele romanilor, in presa straina: Mamaliga a explodat!

Nemultumirile pe care romanii si le striga de patru zile in strada s-au auzit mult peste granitele tarii noastre, marile publicatii straine acoperind pe larg evenimentele de pe plaiurile mioritice.

"The Economist" se foloseste de expresia romaneasca " mamaliga a explodat" pentru a explica de ce romanii au rabufnit dupa ce au tacut resemnati 20 de ani. Jurnalistii publicatiei citate povestesc pe larg violentele de duminica seara, dar si cele de vineri cand jandarmii "au facut exces de zel". In finalul articolului este citat presedintele Pro Democratia , Cristian Parvulescu , ce sustine ca poporul poate rasturna Puterea.

France 24, insa, scrie ca "romanii au iesit in strada doar ca sa se bata", citand in acest sens un martor participant la proteste. In final publicatia aminteste de masurile dure de austeritate indurate de romani, care justifica protestele oamenilor.

The Guardian comenteaza mai mult situatia politica din tara, aratand ca "politicienii trebuie sa se reconecteze la realitate".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea