Social

#oltchim #combinatul oltchim #proteste oltchim #angajati oltchim

Protestele la Oltchim, reluate in aceasta dimineata

Salariatii de la Oltchim au reluat in aceasta dimineata protestele pe platforma combinatului, nemultumiti de concedierile colective ce urmeaza a intra in vigoare, dar si de platile compensatorii.

Potrivit liderului Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, citat de Agerpres, "angajatii combinatului considera ca au fost mintiti cu privire la drepturile banesti ce li se ofera in cazul concedierilor colective".

"Salariatii care sunt pe lista de concediere nu vor primi salarii compensatorii si niciun drept prevazut in contractul colectiv de munca. Din cate am inteles noi dintr-o discutie cu domnul Piperea (n.r - avocat), oamenii ar urma sa plece acasa doar cu alocatia de somaj si cu acel venit de completare care este de fapt diferenta intre alocatia de somaj si venitul mediu net din economie pe luna ianuarie, dar si acesta impozitat", afirma Diculoiu.

Saptamana trecuta, administratorul judiciar al SC Oltchim a anuntat ca urmeaza sa fie disponibilizati 900 de salariati, 600 de la Valcea si 300 de la Pitesti.

Sursa foto: mediafax.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea