Social

#proteste diaspora #lege abrogata #Romania proteste

Protestele din Romania, vazute din strainatate

Protestele din Romania starnesc in continuare interesul presei internationale! Postul britanic BBC a scris ca manifestantii romani nu dau inapoi dupa abrogarea ordonantei, iar cei aproximativ 500,000 de oameni care au protestat si duminica in Romania si-au exprimat temerile in legatura cu planurile Guvernului de a trimite proiectul de lege pentru a fi discutat in Parlament, unde exista posibilitatea ca proiectul de lege sa fie trecut cu forta.

Reporterul BBC Nick Thorpe a transmis de la Bucuresti ca multe persoane din multime nu au incredere ca Guvernul isi va respecta cuvantul si se tem ca noua legislatie ar putea contine unele din elementele prezente in ordonanta abrogata insa prezentate intr-o forma diferita.

Agentia de stiri Dpa a relatat ca premierul Sorin Grindeanu si-a declarat intentia de a ramane in continuare in fruntea Guvernului, in pofida numarului record de persoane care s-au strans la manifestatiile de duminica. Agentia a subliniat faptul ca duminica au avut loc cele mai mari proteste de la Revolutia din 1989.

Dpa a mentionat si protestul care a avut loc in fata Palatului Cotroceni, unde 2.000 de persoane au manifestat impotriva presedintelui Klaus Iohannis, pe care l-au acuzat ca ar fi divizat tara.

si postul de televziune France 24 a relatat despre cea de-a sasea noapte de proteste din Romania, precizand ca manifestatiile de duminica au fost cele mai ample astfel de actiuni de la caderea comunismului.

Cotidianul britanic The Guardian scrie ca demonstrantii au continuat sa protesteze, promitand sa ramana vigilenti in urma tentativei Guvernului de a decriminaliza unele fapte de coruptie.

“Sunt corupti. Vrem justitie… Guvernul va incerca altceva (cu ordonanta)”, a declarat un protestatar pentru AFP.

Postul de televiziune CNN a vorbit despre “manifestatiile masive care au avut loc duminica in toata tara”, mentionand intonarea imnului national de catre protestatari, dar si cele cinci minute de reculegere in cinstea eroilor Revolutiei de la 1989.

Duminica seara, romanii din mai multe orase europene au iesit, din nou, in strada in semn de solidaritate fata de protestatarii din Bucuresti si din tara. In Berlin, Bruxelles, Paris, Madrid, Atena si Londra s-a scandat impotriva actiunilor din ultima perioada a Guvernului Grindeanu, privind Justitia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea