Social

#proteste #autoritati #decese #manifestatii #gaze lacrimogene #proteste Turcia

Protestele continua la Istanbul: un tanar a fost impuscat mortal

Protestele din Turcia, manifestate initial fata de nemultumirea reducerii spatiilor verzi din Parcul Gezi, devin din ce in ce mai violente. In prezent, protestele se indreapta impotriva ministrului Recep Tayyip Erdoga, care este intens criticat pentru politicile sale cu caracter islamist.

Aseara, un tanar de 22 de ani a murit la spital, dupa ce a fost impuscat in timpul manifestatiei ce a avut loc in sudul Turciei, potrivit informatiilor furnizate de televiziunea NTV.

"Abdullah Comert a fost grav ranit... de gloante trase de o persoana neidentificata", a precizat NTV, care a citat un comunicat al guvernului local al provinciei Hatay.

Tot azi-noapte, autoritatile au folosit gaze lacrimogene pentru a-i face pe manifestantii care aruncau cu pietre la Ankara si Istanbul, in cea de-a cincea zi, sa plece acasa.

Acesta este cel de-al doilea deces care are loc in cadrul acestor manifestatii puternice cu care se confrunta Turcia de aproape o saptamana.

Sursa foto: puterea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea