Social

#chisinau #proteste #crima #politie #tineri

Proteste la Chisinau, dupa ce un tanar a fost ucis de un politist

Strazile din centrul Chisinaului au fost blocate astazi in urma unei actiuni de protest a sute de tineri. Marsul lor a fost organizat dupa ce, acum cateva zile, un tanar a fost impuscat mortal de un politist intr-un bloc.

Incidentul din capitala Republicii Moldova s-a produs in noaptea de sambata spre duminica . Ministerul Afacerilor Interne sustine ca politistul l-a impuscat pe Alexei Vlas (29 de ani) dupa ce acesta l-a ranit cu un cutit la picior . Mai multi martori au declarat ca politistul l-a impuscat in cap pe tanar, fara foc de avertizare si si-a infipt singur cutitul in picior.

Bulevardul Stefan cel Mare, principala artera a Chisinaului a fost blocata azi de sute de tineri, rude si apropiati ai tanarului impuscat. Protestatarii au afisat o pancarta cu inscriptia "politistii ucigasi" si au scandat timp de jumatate de ora in fata MAI: "politistii ucigasi", "ucigasii dupa gratii", "au lasat copii orfani ". Tinerii s-au deplasat si la Procuratura Generala Ulterior unde au cerut tragerea la raspundere a politistului.

Politia sustine ca a incercat sa-l retina pe Alexei Vlas, in urma unui apel al unor femei agresata , dar acesta a opus rezistenta si l-a ranit cu un cutit la picior pe unul din oamenii legii, care l-a impuscat.

Martorii sustin ca politistul si-a infipt singur cutitul in picior, dupa ce l-a impuscat mortal pe tanar. Alexei Vlas intretinea fratele si sora mai mici, cei trei fiind orfani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea