Social

Proteste la ArcelorMittal Galati

Greva generala declansata de sindicatul Solidaritatea a scos in fata combinatului siderurgic de la Galati aproape 1.000 de muncitori de la ArcelorMittal , care solicita dublarea salariilor. Sindicalistii au inceput protestele ieri, la ora 6.00.

Ei au aruncat cu sticle, paine, conserve si pietre in curtea institutiei, reusind sa puna la pamant o ghereta de tabla. Muncitorii au fost opriti de catre agentii de paza care au folosit spray-uri lacrimogene. Doua ore mai tarziu, fortele de ordine au fost suplimentate.

Grevistii au scandat lozinci impotriva reprezentantilor societatii, dar si a liderilor celorlalte sindicate de pe platforma, carora le reproseaza ca au acceptat oferta de majorare salariala de 9,5 la suta propusa de patronat . Membrii Sindicatului Solidaritatea solicita dublarea salariilor si spun ca nu vor accepta o majorare mai mica de 280 de lei brut.

Administratia combinatului si-a manifestat ingrijorarea vizavi de greva, care afecteaza nu doar productia, ci intregul oras Galati. " ArcelorMittal Galati este o unitate cu foc continuu, ceea ce inseamna ca exista o serie de obligatii legale care trebuie respectate pentru a asigura atat siguranta angajatilor, cat si cea a locuitorilor orasului Galati", spune Dorian Dumitrescu, director de comunicare al ArcelorMittal Galati.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea