Social

#proteste #scumpiri #europa

Proteste in toata lumea fata de scumpirea alimentelor

Scumpirea alimentelor , dar si cresterea pretului la petrol au declansat un val de proteste in intreaga lume, din Grecia si Spania pana in Argentina .

In Argentina , un protest organizat de fermieri a degenerat rapid in ciocniri cu fortele de ordine. Fermierii au iesit in strada pentru a cere anularea deciziei guvernului de a mari taxele pentru exportul de soia. Fortele de ordine au intervenit prompt dupa ce protestatarii au blocat una dintre rutele care face legatura intre Argentina, Brazilia si Chile.

Si in Europa, sute de camionagii au blocat luna aceasta autostrazile in semn de protest fata de preturile mari la benzina si motorina.

Camionagii din Franta, Spania, Italia si Portugalia au cerut subventii pentru motorina. Soferii profesionisti, dar si pescarii sau fermierii au tot iesit in strada in semn de protest fata de cresterea pretului la alimente.

Grecii s-au alaturat si ei valului de proteste din Europa, fata de scaderea nivelului de trai in raport cu o crestere alarmanta a preturilor. Doua mii de oameni au manifestat acum o saptamana in fata Parlamentului din Atena, cerand alesilor o interventie pentru stabilizarea situatiei.

Grecii ii acuza pe guvernanti ca au esuat in mentinerea unui echilibru intre standardul de viata si explozia preturilor. Ei se plang ca in Grecia, alimentele de baza sunt printre cele mai scumpe din Europa, in timp ce salariile raman foarte mici.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea