Social

#proteste transportatori #transportatori #protestatari #proteste

Proteste in Capitala! Transportatorii ies cu 6.000 de masini in fata Guvernului

Noi proteste au loc in Capitala. Transportatorii vor iesi cu 6.000 de masini in fata Guvernului, miercuri si joi, acestia fiind nemultumiti de pirateria din sector.

Transportatorii participanti nu vor efectua nicio cursa astfel incat locuitorii din judetul Ilfov nu vor mai avea mijloace de transport.

"Taximetristii si transportatorii rutieri de persoane au cerut Guvernului o Ordonanta de Urgenta pentru eliminarea pirateriei din aceasta piata, dar pana acum nu a fost dat niciun raspuns. Conform aprobarii CG al PMB, protestatarii pot aduce in fata sediului Guvernului pana la 6.000 de masini — taxiuri, autobuze si microbuze. In cele doua zile de protest, 26 si 27 aprilie, transportatorii participanti la protest nu vor efectua nicio cursa. Ne cerem scuze pentru disconfortul pe care-l vom crea clientilor nostri, locuitorilor din Ilfov, care nu vor mai avea mijloace de transport in zilele de protest, si bucurestenilor, pentru a ne cere drepturile garantate de Constitutia Romaniei, care spune ca nimeni nu este mai presus de lege", se arata intr-un comunicat al Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), potrivit libertatea.ro.

Protestatarii solicita scoaterea in afara legii a platformelor tehnologice online care presteaza servicii de taximetrie in mod neautorizat si a tuturor platformelor online care fac servicii de transport de persoane nedeclarat, nefiscalizat in Romania si neautorizat conform legislatiei in vigoare. Mai mult, acestia doresc scoaterea in ilegalitate a firmelor care fac transport regulat, pe rute pentru care nu au participat la licitatii si nu au castigat dreptul de a le opera.

Totodata, COTAR solicita anularea hotararii de Consiliu General prin care s-a decis introducerea RATB pe toate traseele dintre Bucuresti si Ilfov care au fost scoase la licitatie si castigate, apoi operate, conform legii, de transportatorii privati, scrie libertatea.ro.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea