Social

# rezultate alegeri 2014 # prosteste alegeri 2014 #alegeri 2014

Proteste in Capitala dupa alegeri. Romanii isi striga democratia in strada!

Sute de romani au iesit in strada sa prostesteze, dupa ce au fost date primele rezultate ale alegerilor. Initial, mitingul a fost organizat in semn de solidaritate fata de romanii din diaspora care nu au reusit sa voteze. 

Lucrurile au degenerat insa si tot mai multi romani au inceput sa se stranga in Piata Universitatii, unii indreptandu-se spre sediul PSD.  Protestul a fost initiat de Uniti salvam sub motto-ul "Democratie, te strigam in strada, mesaj care a impanzit retelele de socializare. 

"Se împlinesc numaidecât 25 de ani de la revoluţie. Catifeaua de-atunci a mucegăit, prin găuri vi se văd toate slăbiciunile, vă cad toate măştile, sunteţi doar cartoane. MAE consideră de cuviinţă să aniverseze revoluţia împiedicând românii din diaspora să voteze. S-a petrecut şi o demitere de formă, nu de fond. Ştim foarte bine ce aveţi de gând să faceţi, dar de data asta suntem aici. După 2 săptămâni de presiuni, de proteste, de semnale de alarmă trase. A venit momentul să-l tragem pe ultimul. Ne-aţi luat atât de multe în anii care s-au scurs de-atunci, încât uneori dreptul de a vota e tot ce mai avem. Ieşim în stradă pentru el. Ieşim în stradă pentru că ne-am săturat să fim un popor de victime. Nu aveţi voi căluşuri câte guri avem noi. Avem o armă mai puternică decât voi toţi la un loc: democraţia. Revolta ne scoate în stradă. Vrem vot electronic, vrem eliminarea barierelor în calea participării. Ne vedem în Piaţa Universităţii, locul în care românii s-au scufundat în intuneric şi nu s-au mai întors pentru ca noi să putem vota azi. Pentru noi, cei liberi", se arată în mesajul postat de Uniţi Salvăm.pe rețeaua de socializare.

Romanii au iesit imediat in strada si protesteaza, inarmati cu drapele ale Romaniei. In Torino si in Paris sute de romani care nu au apucat sa voteze au fost imprastiati de fortele de ordine cu gaze lacrimogene deoarece au inceput sa protesteze in fata ambasadelor. 

Manifestantii din Bucuresti se deplaseaza pe trotuar si pe prima banda a bulevardului Lascar Catargiu, spre Piata Victoriei. Acestia scandeaza "Cozile de la Paris sunt la fel ca-n comunism", "Dati ordonanta, sa voteze Franta", "Tovarasi, prelungiti votul" si "Democratia e votul, nu hotia", dar si lozinci la adresa Ministerului Afacerilor Externe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea