Social

#proteste politisti #salarii mici #proteste #politisti

Proteste in Bucuresti! Politistii au iesit in strada pentru a-si cere drepturile

Sute de politisti au iesit in strada pentru a protesta, acestia fiind nemultumiti de salariile primite. Acestia se afla in fata Ministerului de Interne si Ministerului Muncii. Acestia au tinut si un moment de reculegere in memoria politistilor cazuti la datorie.

Protestul a fost organizat de Sindicatul National al Agentilor de Politie. Principalele revendicari sunt plicarea prevederilor H.G. nr.1/2017; adoptarea legii salarizarii unitare; semnarea Acordului Colectiv de Munca; schimbarea legii 360/2002 Statutul Politistului si modificarea prevederilor O.M.A.I. nr.577/2008, potrivit mediafax.ro.

Politistii doresc sa atraga atentia angajatorului – Ministerul Afacerilor Interne, dar si Ministerului Finantelor Publice asupra faptului ca nu sunt platiti corespunzator. Mai mult, acestia sustin ca o parte din prevederile legale privind salarizarea si drepturile lor sunt incalcate.

Nemultumirile politistilor sunt reprezentate de mentinerea salariului la nivelul anului 2008, cand a avut loc ultima crestere salariala.

Sursa foto: ziarelive.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea