Social

#persoane arestate #vladimir putin #proteste moscova

Proteste impotriva lui Vladimir Putin, la Moscova

Zeci de persoane au fost arestate sambata la Moscova dupa ce o serie de proteste neautorizate impotriva premierului rus Vladimir Putin au avut loc in centrul orasului. Protestatarii erau nemultumiti de felul in care Guvernul face fata crizei economice.

Cateva sute de protestatari au cerut demisia lui Putin si au scandat "Vrem o alta Rusie!" si "Rusia fara Putin!". Au avut loc ciocniri violente intre manifestanti si fortele de ordine in momentul arestarii lor. Potrivit agentiei Interfax citata de AFP, si liderul miscarii de opozitie a tinerilor "Noi", Roman Dobrokhotov a fost retinut. In total au fost retinute 41 de persoane.

Anterior, 5.000 de persoane sosisera in afara Kremlinului la un miting de sustinere a guvernului rus, scandand sloganuri in favoarea presedintelui Medvedev si a premierului Putin. O alta demostratie a fost organizata de Partidul Comunist in centrul orasului Vladivostok, la care au participat aproximativ 3.000 de persoane.

In orasul Sankt Petersburg , politistii au oprit o manifestatie neautorizata care urma sa aiba loc, utilizand vehicule blindate pentru a opri un autobuz plin cu manifestanti. Un singur protestatar a ramas in zona, pentru a protesta impotriva guvernului .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea