Social

#vladimir voronin #proteste #studenti #romania #r. moldova

Proteste anti-Voronin in marile orase din Romania

Tinerii romani se aliaza cu cei din Republica Moldova. Ieri, in mai multe orase din tara, au avut loc manifestatii de sprijin pentru lupta anti-comunism a vecinilor de peste Prut. In Piata Universitatii din Bucuresti, in Piata Unirii din Iasi, in Piata Centrala din Brasov, dar si in centrul Craiovei, romani si moldoveni s-au strans laolalta pentru a cere anularea rezultatelor alegerilor de la Chisinau.

Peste trei mii de tineri, in majoritate studenti si elevi, s-au adunat aseara in fata Teatrului National din Bucuresti, pentru a cere, impreuna cu romanii de peste Prut, anularea alegerilor fraudate de comunistii lui Voronin. Ei au cantat imnul Romaniei si strigat lozinci precum "Jos comunistii!", "Treziti-va romani!", "Romania mare, in vechile hotare", "Unitate", care erau inscrise si pe pancartele care insoteau steagurile tricolore si ale UE.

La manifestatie au participat si studenti basarabeni , dar si personalitati de origine moldoveana, care si-au manifestat sprijinul pentru demonstratiile de la Chisinau. Impreuna cu tinerii romani ei au cerut o "Moldova fara comunisti", precum si anularea rezultatelor alegerilor de duminica, despre care spun ca au fost falsificate.

La Brasov, in Piata Sfatului s-au strans aproximativ 300 de studenti si elevi basarabeni care studiaza in orasul de sub Tampa au iesit in strada "in semn de solidaritate cu fratii de-acasa". Ei au anuntat ca intentioneaza sa plece catre Chisinau in aceasta noapte cu doua autocare, sperand ca vor avea alta soarta decat colegii lor ieseni. Tinerii au aprins lumanari, au desfasurat bannere cu "Libertate pt. Basarabia!" si "Vrem sa ne unim cu Tara!" si au scandat "Chisinau, suntem cu voi/Pentru noi sunteti eroi!", "Jos comunistii!", "Refuz, rezist, sunt anticomunist!", "Ultima solutie: vrem o revolutie!".

In Piata Unirii din Iasi s-au strans aseara aproximativ cinci sute de tineri care au manifestat in semn de solidaritate cu demonstrantii de la Chisinau. Protestatarii ieseni au demonstrat ca fac parte si ei din "prima revolutie live pe Internet", deoarece s-au strans dupa ce s-au anuntat cu ajutorul Internetului si telefonului.

Protestatarii au scandat lozinci impotriva regimului comunist din Republica Moldova si au afisat mesaje in favoarea unirii cu Romania. Ei au spus ca intentioneaza sa plece spre Chisinau pentru a li se alatura protestatarilor din capitala moldoveana desi ieri mai multi studenti basarabeni au fost intorsi de la granita, nefiind lasati sa treaca granita cu Republica Moldova.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea