Social

#circulatie oprita #protest la metrou #metrorex #sindicalisti #protest

Protest spontan la metrou! Circulatia oprita! Ministrul Transporturilor, Catalin Drula: “Sunt interese mafiote”. Care este pozitia Metrorex

Vineri dimineata a inceput un protest spontan la metrou. Circulatia trenurilor a fost oprita, iar mii de bucuresteni care se indreptau spre munca au avut de suferit.

 

Intrarile in statiile de metrou sunt marcate cu afisul “Protest spontan!”. Sindicalistii sunt nemultumiti de faptul ca nu primesc mai multi bani.

"Asa-zisul protest spontan reprezinta in fapt o actiune sindicala, in timpul careia reprezentantii USLM au refuzat orice tentativa de dialog cu conducerea Metrorex. Desi sindicalistii au lasat de inteles ca ar avea o lista de cereri, invitatiile repetate de intalnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul noptii", se arata intr-un comunicat de presa al Metrorex. 

Metrorex subliniaza ca, din cauza actiunilor sindicatului, dar mai ales pentru siguranta membrilor acestuia care se aflau pe caile de rulare, liniile de metrou nu au mai fost puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri.

"Pe aceasta cale dorim sa adresam scuze bucurestenilor si ii rugam sa inteleaga ca, desi consideram actiunea sindicala nejustificata, nu putem risca viata unor oameni. De asemenea, asiguram locuitorii Capitalei ca intreprindem toate actiunile legale la dispozitia noastra pentru a reporni activitatea metroului in siguranta", mai precizeaza reprezentantii Metrorex.

"In momentul de fata sunt circa 600 de participanti la acest protest. Trebuie mentionat ca angajatii Metrorex care trebuiau sa asigure mersul trenurilor astazi s-au prezentat la serviciu normal. Actiunea de protest e ilegala, perturba ordinea publica si impiedica desfasurarea in conditii normale a transportului de calatori in Bucuresti. Metrorex isi rezerva dreptul de a folosi toate mijloacele legale la dispozitie pentru a opri aceasta ilegalitate", subliniaza Metrorex in comunicat de presa. 

Dupa mai bine de 3 ore de cand a inceput protestul iar metroul a fost blocat, ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a transmis ca nu va ceda in fata presiunii “unor interese mafiote”.  

"O actiune ilegala da peste cap viata unui intreg oras.

Cand interese mafiote sunt amenintate, o mana de oameni se agita pentru pastrarea unor privilegii si sinecuri.

Faptul ca sindicatul USLM blocheaza metroul bucurestean este o palma data intregii Romanii.

Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toti contribuabilii care sustin prin subventie de la bugetul national activitatea si, evident, salariile de la companie.

Oamenii onesti care lucreaza la metrou au venit in aceasta dimineata sa munceasca in folosul calatorilor. Pentru ei am toata aprecierea.

Nu va lasati amagiti: miza ocuparii ilegale a unor sine de metrou nu o reprezinta binele angajatilor.

Nu, miza o reprezinta afacerile oneroase cu inchirierea de spatii comerciale. E dincolo de orice banuiala avand in vedere notificarea trimisa ieri pentru evacuarea spatiilor ocupate ilegal dupa expirarea contractului dintre Metrorex si firma sindicatului USLM in 2018.

O firma, un sindicat vor neaparat sa capuseze Metrorex in liniste, in continuare.

Cu legea de partea noastra nu vom da inapoi." a scris Catalin Drula pe Facebook.

La aceasta ora circulatia la metrou este in continuare blocata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea