Social

#protest biserici maghiare #biserici sfantu gheorghe

Protest al bisericilor maghiare din Sf. Gheorghe

Liderii bisercilor maghiare din Sfantu-Gheorghe, Covasna, vor organiza, duminica, un mars de protest, dupa slujba din biserici , pentru a se manifesta impotriva vehiculatelor schimbari din functii ale directorilor maghiari de la deconcentrate .

Este vorba despre conducatorii bisericilor reformate, catolice si unitariene, care au anuntat, marti seara, ca fac apel la enoriasi sa se alature protestului, astfel incat sa previna eventualele schimbari din functii ale maghiarilor, informeaza NewsIn.

Preotul unitarian Kovacs Istvan a declarat, miercuri, ca asteapta peste o mie de enoriasi la protest, dat fiind faptul ca vor veni de la mai multe biserici precum si din alte localitati.

In opinia lui Kovacs Istvan, care este si vicepresedinte PCM Sf. Gheorghe, faptul ca peste 75% din populatia judetului este maghiara nu poate fi ignorat, si, desi maghiarii inteleg care este logica partidului, Kovacs a dat exemplu ca functia de prefect nu este una politica si cu toate acestea prefectul maghiar a fost schimbat

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea