Social

Protejatul si rebelul

Ambii candidati la Primaria Capitalei au intrat in pana de idei. Blaga da imbufnat interviuri, Oprescu se lupta liric cu partidele si promite audiente la perete.
 
Un om din provincie venit in Capitala are mai multe premise de a obtine ce vrea decat un bucurestean. Provincialul e mai ambitios, razbatator si convins in absolut ca va avea succes. Altfel ar sta acasa la el. Cand bihoreanul Vasile Blaga a venit sa castige Bucurestiul, ma asteptam sa-si faca o campanie agresiva de invingator care-si domina adversarii.

In loc sa nu scape nici un prilej pentru a-i convinge pe bastinasi ca e mai familiarizat cu Capitala decat ei insisi, Blaga si-a ales un slogan pe care nici un bucurestean get-beget nu si l-ar fi permis.

Cu acel „Solutii nu discutii“ fostul ministru de Interne le-a dat multor bucuresteni impresia ca a coborat cu harzobul de la Oradea sa faca el ordine aici.


Blaga n-a iesit la atac nici dupa ce s-a vazut intrecut de Oprescu. Chiar daca polemic, mesajul sau ca alegatorii doctorului il voteaza pe Iliescu, adica pe strategul mineriadei din 13-15 iunie 1990, e defensiv in esenta. In loc sa largeasca aceasta eventuala bresa printr-o sarja personala, Blaga asteapta efectele avertismentului sau de profet al trecutului adus la zi.

Pentru o gaselnita cu mare valoare emotionala printre bucuresteni, n-ar fi rau, dar nu ajunge. Noua interventie a lui Basescu, exasperat ca Blaga nu iese la bataie, nu-l ajuta pe favoritul sau, ci il pune in situatia umilitoare a mutului de la manutanta, care are nevoie de translator cu portavoce pentru a se face inteles.

Ajuns pentru a treia oara in finala meciului pentru Bucuresti, Sorin Oprescu nu mai are nici el munitiile din primul tur, cand l-a imitat fara jena pe Basescu, preluandu-i pana si formulele de succes. Parasit de aplombul cu care a pozat intr-un Basescu independent si justitiar , si vadit speriat ca de pe locul intai castigat in primul tur nu mai poate juca rolul de victima a sistemului ticalosit, Oprescu a preluat partitura fostului sau rival cand acesta s-a vazut suspendat. Nu vrea sa auda de partide, ci doar de alegatori. Ca si cum ar fi fost independent din tata in fiu, Oprescu se face ca nu stie ca PSD-ul, PRM-ul si o parte dintre liberali isi indeamna suporterii sa-l voteze.

Da in partidele care vor sa-l sprijine cu aceeasi aprindere cu care Basescu le cerea alegatorilor sa nu se lase pacaliti de partidele care voiau sa-l demita. Dupa care, cu umorul sau exersat in cartierul Primaverii, le trage un ghiont disident baietilor din partidele care vor sa-i dea voturile: „Ce, ba, voi nu stiti de gluma?“.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea