Social

#taxa junk food # taxa pe mancare nesanatoasa # sucuri carbogazoase

Propunere legislativa: taxa pe mancare nesanatoasa si sucuri carbogazoase

Deputatii Mircia Giurgiu si Petru Calian vor pune la punct un proiect legislativ care vizeaza taxarea alimentelor nesanatoase si a bauturilor carbogazoase.

Banii care vor fi stransi urmeaza sa fie alocati programelor de preventie , precum si catre alte programe demarate de Ministerul Sanatatii si care momentan sunt blocate din cauza lipsei de fonduri.

Calian a declarat, luni, ca valoarea taxelor urmeaza sa fie stabilita de specialistii nutritionisti si cei ai Guvernului.

"Contează acum vointa politica, nu interesul electoral . Vom initia un proiect de lege care prevede taxarea alimentelor nesanatoase, bogate in grasimi, colesterol si sare, si a bauturilor carbogazoase, bogate in dulciuri, care este un demers ce contribuie la o sanatate mai buna. Oferim sansa de a gasi solutii financiare prin care sa ajutam Ministerul Sanatatii , deoarece taxele sau accizele vor avea ca destinatie acest minister. Vrem sa imbogatim programele MS, atat de preventie, pentru a se consuma mai puţine alimente nesanatoase, cat si de sprijinire a programelor care nu pot fi duse la bun sfarsit din cauza lipsei banilor", a spus Calian.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea