Social

#propunere legislativa #reducerea contributiilor sociale #cas angajator #recrutare tineri

Propunere legislativa: Angajatorii ar putea fi scutiti de plata a 50% din CAS daca recruteaza tineri

O serie de deputati PDL si ai minoritatilor nationale au depus la Senat o propunere legislativa de modificare a Codului Fiscal care prevede ca angajatorii nu vor plati 50% din cotele de contributii sociale daca angajeaza pentru o perioada de minim trei ani tineri de pana la 25 de ani.

Tinerii trebuie sa fie absolventi de facultate sau sa urmeze o institutie de invatamant superior, scrie realitatea.net.

Potrivit proiectului de lege, reducerea contributiilor sociale obligatorii se poate acorda numai in conditiile in care angajatorul nu a efectuat disponibilizari de personal, din initiativa sa, in ultimele trei luni de la solicitarea scutirii de la plata.

Aceasta facilitate se va aplica angajatorilor din luna urmatoare semnarii contractului de munca.

In expunerea de motive, initiatorii acestui proiect sustin ca in ultimii ani somajul in randul tinerilor a crescut alarmant.

"In prezent, in jur de 80.000 de absolventi de liceu si facultate nu reusesc sa-si gaseasca o slujba si un loc decent in societate, anul trecut aproximativ 22% din tineri nefiind incadrati in munca, procentul fiind in crestere alarmanta", potrivit textului documentului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea