Social

#propunere de lege #angajati romani #zile lucratoare #parlamentari #lege

Propunere de lege: doar 4 zile lucratoare pe saptamana pentru romani

Vesti bune pentru romani! O noua propunere legislativa depusa in Parlament este favorabila tuturor angajatilor din Romania. Proiectul de lege prevede ca romanii sa munceasca doar patru zile pe saptamana si nu cinci, cum se intampla in prezent.

In cele patru zile insa, programul de lucru va fi prelungit la 10 ore pe zi. In acest fel, spun initiatorii, angajatii vor avea mai mult timp liber pentru a-l petrece alaturi de familie si pentru a se odihni.

Propunerea legislativa semnata de Nicoara Marius-Petre – senator PNL, Popa Ion – senator PNL, Stanga George-Catalin – senator PNL si Toma Catalin Dumitru – senator PNL, urmeaza sa intre in dezbaterea Senatului, forul decizional fiind Camera Deputatilor.

Parlamentarii sustin ca propunearea a fost inspirata dintr-un studiu CNN Money care spune ca tot mai multe companii din SUA le ofera angajatilor posibilitatea de a lucra timp de 4 zile pe saptamana, cu un program de 10-11 ore zilnic.

Specialistii in resurse umane sustin ca acest program sporeste productivitatea muncii, insa angajatii au nevoie de o perioada de acomodare la noul program.

In plus, senatorii sustin ca prin modificarea proiectului de lege tinerele familii vor avea mai mult timp la dispozitie pentru a-l petrece alaturi de familie.

Initiatorii legii mai propun ca aceasta repartizare a timpului de lucru sa fie stabilit de comun acord intre angajat si angajator.

Potrivit propunerii de modificare a Codului Muncii, pentru salariatii cu norma intreaga, durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi, si de 40 de ore pe saptamana. Aceasta norma se stabileste cu respectarea prevederilor europene. Ea poate fi si de 10 ore pe zi, cu respectarea a 40 de ore pe saptamana, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea