Social

#imobiliare #pret #apartament

Proprietarii, nevoiti sa lase pana la 20% din pret pentru vanzarile imobiliare

Chiar daca nivelul tranzactiilor imobiliare a crescut usor in ultimele luni, proprietarii sunt nevoiti sa isi scada pretentiile financiare cu pana la 20% pentru a vinde.

In 2010, s-au tranzactionat circa 51.000 de locuinte in Romania potrivit datelor Agentiei Nationale de Cadastru si .

Chiar daca proprietarii au scazut preturile cu aproximativ 15% fata de 2009, clientii negociaza la sange si obtin reduceri mai mari.

In Bucuresti, preturile au scazut cel mai mult in urma negocierilor directe.

"In medie 20%. Pretul mediu initial de listare este de 184.000 de euro , iar pretul mediu de vanzare ajunge la 147.000 de euro", au explicat reprezentantii portalului imobiliar magazinuldecase.ro, citati de Gandul.info.

Un studiu al portalului, arata ca, in acest an in Bucuresti, diferenta dintre pretul initial mediu de strigare si pretul final mediu anuntat de proprietari a fost de 14,18%.

Cele mai mici scaderi de pret au fost inregistrate in cazul apartamentelor de trei camere din zonele centrale.

Romanii renunta si la construirea casei proprii. Numarul autorizatilor de construire eliberate a scazut in ultimul an.

"Cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Nord-Vest (mai putin cu 1.384 autorizatii ), in Sud-Muntenia (in scadere cu 1.314 autorizatii), in Bucuresti-Ilfov (mai putin cu 1.019 autorizatii) si in Sud-Est (in scadere cu 830 autorizatii). O crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-a inregistrat in regiunea de dezvoltare Vest (mai mult cu 82 autorizatii)", se arata intr-un comunicat de presa al Institutului National de Statistica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea