Social

#taxa web # taxa domenii ro #rotld

Proprietarii de domenii "ro", obligati sa plateasca noi taxe

Toti proprietarii de domenii "ro" vor fi obligati sa plateasca o taxa de inregistrare si una anuala de reinnoire. Pretul acestor taxe va fi stabilit printr-un ordin al ministrului pentru Societatea Informationala, la propunerea Registrului national RoTLD din ICI Bucuresti, in a carui gestiune se afla cele 700.000 de pagini web din Romania.

Noile taxe vor fi platite pentru domeniile nou inregistrate imediat ce acestea au fost publicate in Monitorul Oficial, iar cele care exista deja vor trebui rennoite in maxim trei luni.

"Taxa anuala de inregistrare si reinnoire a unui nume de domeniu «.ro» se stabileste, la propunerea Registrului, prin ordin al ministrului pentru Societatea Informationala. Data de la care se va percepe aceasta taxa pentru numele de domenii nou inregistrate este data publicarii in Monitorul Oficial a ordinului. Pentru numele de domenii existente inregistratorii au obligatia reinnoirii acestora in termen de maxim 3 luni de la data publicarii ordinului in Monitorul Oficial. Pentru numele de domenii inregistrate in ultimele 24 de luni, reinnoirea se face in momentul in care dreptul de folosinta a numelui de domeniu este egal cu 24 luni", potrivit unui proiect de hotarâre de guvern privind inregistrarea domeniilor ".ro".

In prezent, taxa pentru un domeniu ".ro" este 51,26 dolari, plus TVA.

Sursafoto:antena3.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea