Social

#clienti #magazine #alimente expirate #promotii false

Promotii false, alimente aproape expirate: cum isi atrag si pacalesc magazinele clientii

Marile magazine din Romania se folosesc de aceleasi strategii pentru a-si atrage si pacali clientela. Este vorba despre nereguli precum alimente etichetate drept bio care nu sunt, de fapt, astfel, promotii false si alimente care expira foarte curand.

Un reportaj al publicatiei Capital a dezvaluit faptul ca inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) identifica in mod regulat abateri de la lege in marile magazine din Romania, fara exceptie.

Printre cele mai frecvente nereguli semnalate de ANPC se numara neconcordanta intre continutul real al produselor alimentare si specificatiile trecute pe eticheta. Astfel, inspectorii ANPC au descoperit pachete de unt care contineau unt doar in proportie de 30%.

Alte probleme se refera la promotiile mincinoase. Astfel, nu putine sunt cazurile cand produsele comercializate la pachet - 6 la pret de 5, 1 produs la pret intreg, cel de-al doilea la jumatate de pret etc. - au preturi mai mari decat cele pe care le sugereaza.

Ingrijoratoare este si comercializarea de produse aproape expirate, precum carnea de mici, care pot pune serios in pericol sanatatea consumatorilor.

Cel mai recent control ANPC, efectuat in luna iunie, s-a concretizat in amenzi acordate celor mai multi retaileri.

Sursa foto: shamrabyrne.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea