Social

#moldova #romania #consulat #ambasada

Promisiuni pentru consulate romanesti la Balti si la Cahul

Multumiri reciproce, angajamente si reticenta, in acest ton s-a desfasurat prima vizita efectuata de un ministru roman de externe in Republica Moldova, dupa mai bine de doi ani de relatii diplomatice inghetate intre cele doua maluri ale Prutului.

Lazar Comanescu , seful diplomatiei de la Bucuresti, si omologul sau moldovean, Andrei Stratan , au vizitat impreuna noul sediu al Consulatului Roman de la Chisinau. Cu aceasta ocazie, Stratan a declarat ca exista posibilitatea ca discutiile privind deschiderea a doua noi consulate, la Balti si la Cahul, sa fie reluate.

Intrebat daca exista un orizont de timp sau o conditionalitate pentru deschiderea acestora, Stratan a raspuns: „Nu se conditioneaza, se discuta. Ne vom gandi care ar putea sa fie procedura de activitate mai departe si probabil ca, in timpul apropiat, agenti consulari se vor deplasa la Chisinau in perioada de vara ca sa acorde asistenta suplimentara sectiei consulare a Ambasadei Romaniei de la Chisinau, ceea ce va minimaliza, intr-o oarecare masura, fluxul cetatenilor care sunt inscrisi pentru a detine viza".

Comanescu, primit de Voronin

Ministrul roman de externe s-a mai intalnit cu presedintele Vladimir Voronin si cu premierul Zenaida Greceanii, dar presa nu a avut acces la discutii.

Sosirea sefului diplomatiei de la Bucuresti la sediul Presedintiei a avut loc pe fundalul unui protest organizat de cetateni moldoveni care doreau "patenta" (certificat pentru a vinde carne). Circa o suta de persoane cu pancarte si fluiere care trecusera mai intai pe la guvern s-au oprit in fata presedintiei, unde au manifestat cerand "patenta".


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea