Social

Promisiuni electorale nastrusnice

Candidatii la functia de primar au avut idei dintre cele mai nastrusnice in aceasta campanie, numai pentru a-i impresiona pe alegatori si pentru a le castiga voturile.

Aspirantii la fotoliul de primar al orasului Brasov s-au intrecut in astfel de idei. Toate, spun ei, menite sa atraga cat mai multi turisti si sa aduca bunastare orasului si locuitorilor sai.

Turistii care ajung in gara Brasov ar avea posibilitatea sa ia gondola, cativa kilometri, pana la Tampa. Acolo ar cobori fie pentru a face drumetii pe munte, fie pentru a lua cealalta gondola, spre Poiana Brasov.

Tot pana in Poiana Brasov ar mai exista un mijloc de locomotie: metroul suspendat ultrausor. Diferenta de nivel dintre oras si statiune este de cateva sute de metri, dar alegatorii au aflat ca vagoanele s-ar putea deplasa inclinat, datorita unei tehnologii de ultima ora.

Cei care vor sa ajunga in cartierul Racadau nu ar mai trebui sa ocoleasca Tampa. Aici ar fi intrarea unui tunel care sa strapunga muntele. Un alt candidat este convins ca aici ar trebui sa fie refacute santurile de aparare ale vechii cetati, amenajate pentru agrement.

Timisoara in promisiuni electorale. Un oras care va putea fi traversat cu vaporasul si in care copiii se vor juca intr-un parc, nu chiar ca Disneyland, dar oricum ceva pe gustul lor. Un municipiu in care masinile grele vor merge doar pe soseaua de centura , sa nu deranjeze locuitorii, si in care oamenii bolnavi vor putea apela la un spital pe cat de mare, pe atat de modern. Asa arata Timisoara in pliantele electorale ale candidatilor care se lupta pentru primaria municipiului de pe malul Begai.

In cel mai scurt timp, canalul Bega va fi curatat de plante si gunoaie, iar timisorenii se vor putea plimba cu vaporasul de la un capat la altul al orasului. Totodata, canalul Bega va deveni un traseu turistic menit sa atraga cat mai multi vizitatori in Timisoara.

Si pentru ca tot vorbim de delectare pe Bega, sa spunem ceva si de joaca in parc. Din lipsa de fonduri si prea multa birocratie, parcul copiilor a ramas in paragina de ani de zile. Unul dintre candidatii la primarie promite ca, daca va fi ales, va reabilita parcul cu topogane si leagane noi, cu trenulete si tuneluri, in care copii sa se poata juca in voie.

Unul dintre candidatii la primarie promite ca in doi ani de zile sa construiasca un spital, care va fi unul dintre cele mai dotate spitale din vestul tarii.

Centura de ocolire a Timisoarei face parte din promisiunile electorale ale candidatilor. Trebuia sa fie gata de acum trei ani, dar s-a ales un constructor neserios. Acum, toti candidatii, dar absolut toti, spun ca drumul, din care s-a facut doar o treime in cinci ani, va fi gata pana in 2010.

In Constanta candidatii au fost rezervati la capitolul promisiuni electorale. N-au venit cu idei revolutionare. Dar nici nu s-au dat inapoi cand a fost vorba sa promita termene indraznete de finalizare a proiectelor lor.

In urma cu circa o luna, o fetita de 6 ani a fost sfasiata de caini, la marginea Constantei. Maidanezii constanteni nu s-au sfiit nici sa taie calea coloanelor oficiale ale Summit-ului NATO.

Candidatii la Primaria orasului Constanta promit ca, in numai o luna de zile de la castigarea alegerilor, vor rezolva problema maidanezilor. Toti cainii vor fi adunati si dusi undeva la iesirea din oras, in zona industriala, unde va fi amenajata o biobaza pe o platforma de 10.000 de metri patrati.

Nici gunoiul sau criza locuintelor nu au scapat atentiei aspirantilor la fotoliul de primar. Conform promisiunilor candidatilor locali, ghenele de gunoi vor fi inlocuite cu platforme de beton, imprejmuite.

Pana in 2014, sase cartiere de locuinte ieftine vor fi construite la periferia orasului. Preturile vor fi cuprinse intre 15.000 de euro pentru o garsoniera si 30.000 de euro pentru un apartament cu doua camere.

Orasul Iasi are si el viitor stralucit pentru cine a stat sa asculte promisiunile candidatilor.

Toti candidatii la primarie vad in soseaua de centura solutia miraculoasa la problema traficului infernal. Din pacate, ani de zile, doar s-a discutat despre ea. Din acest an ar trebui sa inceapa constructia.

Un candidat la Primaria Iasi a propus organizarea Formulei Unu la Iasi. Finantarea ar fi asigurata din Dubai, iar circuitul ar intra prin oras prin Pacurari si ar iesi prin Copou.

Circulatia rutiera a fost printre cele mai importante probleme ale campaniei electorale de la Iasi. Nu a fost singura problema, dar de cand s-au inmultit masinile, soferii sunt tot mai mult bagati in seama.

Pentru decongestionarea traficului in zona Fundatia, a aparut ideea construirii unui tunel lung de cativa kilometri, care sa faca legatura intre Bulevardul Pacurari si Independentei.

Candidatii, insa, nu i-au uitat nici pe iesenii care n-au bani de masina si circula cu autobuzele. Intr-un viitor nu foarte indepaartat, in centrul Iasiului ar trebui sa circule numai autobuze ecologice. Mai mult, actualele mijloace de transport care consuma motorina si polueaza ar trebui sa dispara. In locul lor, vor circula autobuze electrice.

Metrou, tunel prin zona centrala a orasului, teleferic pana pe Dealul Feleacului, curatenie si un trafic normal chiar si in zilele lucratoare. Asa ar arata orasul Cluj daca toate promisiunile facute de candidatii la primarie ar fi respectate. Unul dintre candidati promite chiar apa ozonificata pentru toti clujenii.

Ca de fiecare data la alegeri, candidatii la Primaria Clujului s-au intrecut in angajamente care mai de care mai marete. Una dintre cele mai nastrusnice promisiuni electorale vizeaza transformarea orasului Cluj in Capitala Romaniei. Un alt proiect indraznet este un tunel destinat decongestionarii traficului rutier care ar urma sa strabata intreg orasul, dar si un metrou care urmeaza sa lege orasul de viitoarea zona metropolitana din sate si comune.

 

Candidatii s-au gandit insa si la sanatatea clujenilor. Un candidat si-a propus sa inlocuiasca apa de la robinet cu apa ozonificata, ceea ce ar costa bugetul local cinci miliarde de lei vechi anual.

Clujenii insa, nu cred aproape nimic din ceea ce li s-a promis. "In fiecare campanie promit si n-am vazut nimic facandu-se. Sper totusi. Metroul e o idee excelenta", spune un clujean.

Clujenii asteapta cu interes insa inceperea proiectelor promise in aceasta campanie electorala.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea