Social

#sprijin #tratament #tinere #femei #informare #proiecte #HIV-SIDA

Proiect dedicat femeilor cu HIV, implementat in Romania

In Romania va fi implementat proiectul SHE pentru informarea si sprijinirea femeilor seropozitive. Evenimentele din cadrul acestui proiect se vor desfasura in perioada aprilie-mai in Bucuresti, Constanta si Iasi, unde au fost infiintate si trei centre.


Proiectul SHE (Strong, HIV positive, Empowered women) a fost initiat de Institutul National de Boli Infectioase "Prof.Dr. Matei Bals", alaturi de Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA si Asociatia Romana Anti-SIDA.

Acest proiect are ca scop sprijinirea, informarea si asistenta femeilor seropozitive de catre un grup specializat de psihologi, ginecologi si specialisti in planificarea familiala.

Pacientele vor avea acces la grupuri de suport si traininguri locale in ceea ce priveste informarea cadrelor medicale implicate asupra diagnosticului, tratamentului si monitorizarii pacientelor seropozitive.

In Romania sunt diagnosticate 11.500 de persoane seropozotive, dintre care peste 5.200 sunt femei. Dintre acestea, jumatate au varsta cuprinsa intre 20 si 24 de ani.

Sursa foto: www.ziarulfaclia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea