Social

Proiectul Rosia Montana este blocat

Proiectul de Exploatare miniera Rosia Montana este blocat in acest moment, dupa ce Curtea de Apel Cluj a anulat irevocabil certificatul de urbanism ce statea la baza tuturor celorlalte acte si autorizatii.

Decizie irevocabilaCurtea de Apel Cluj a respins irevocabil recursul inaintat de Consiliul Judetean Alba si Rosia Montana Gold Corporation ( RMGC ) impotriva sentintei Tribunalului Cluj prin care s-a anulat certificatul de urbanism nr. 78/ 26.04.20063, in baza caruia a fost demarat proiectul minier de la Rosia Montana.

Actiunea in instanta a fost facuta de Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu (CIDRM). Potrivit reprezentantilor CIDRM, o data cu aceasta sentinta irevocabila, practic proiectul de exploatatie miniera de la Rosia Montana este stopat, deoarece certificatul statea la baza celorlalte acte necesare pentru continuarea proiectului.

Este al doilea certificat de urbanism suspendat de instanta, primul fiind suspendat in aprilie 2004. Cele doua certificate au fost eliberate de Consiliul Judetean Alba pe numele RMGC pentru continuarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului. (continuarea in Monitorul de Cluj)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Sursa: Monitorul de Cluj

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea