Social

#amenzi #proiect de lege #pedepse #posibilitati financiare #eliberarea conditionata

Proiect legislativ: Persoanele cu venituri mici isi vor putea achita amenzile in rate!

Guvernul a adoptat ieri un proiect de lege care reglementeaza executarea pedepselor, masurile educative si alte masuri neprivative de libertate dispuse de instanta in cursul procesului penal. Conform acestui document, persoanele fizice vor trebui sa achite amenzile in maximum trei luni de la hotararea de condamnare definitiva.

In cazul in care persoanele respective nu dispun de posibilitati financiare pentru achitarea integrala a amenzii, judecatorul delegat poate decide plata in rate pe o perioada de maximum doi ani sau munca in folosul comunitatii.

Acelasi proiect prevede introducerea masurii de amanare a aplicarii pedepsei. De asemenea, se reglementeaza suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere si eliberarea conditionata. Actul stipuleaza si punerea in aplicare a stagiului de formare civica, ca parte a unor masuri educative neprivative de libertate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea